De helende kracht van verhalen

twee studiedagen voor coaches

(inclusief coachingspakket om meteen aan de slag te gaan in je praktijk)
22 en 29 maart a.s.

Soms voelen mensen zich verloren of verdwaald in hun eigen leven. Twijfelend aan het pad dat ze moeten kiezen. Stug rechtdoor of een andere niet gebaande weg inslaan? Twijfelend ook aan de persoon die ze zijn of denken te moeten zijn. Al deze twijfels zijn geen teken van zwakte maar bewijzen dat ze mens zijn, zinzoekende wezens.
Tijdens deze zoektocht kunnen goede verhalen herkenning, inspiratie en kracht bieden. Verhalen gaan namelijk in essentie over menselijke ontwikkeling, over ontwrichting en heelwording, dood en wedergeboorte, angst en liefde. Daarom zijn verhalen ook uitermate geschikt om mee te werken in coachingstrajecten.

De helende kracht van verhalen is een training die openstaat voor coaches die willen kennismaken met het model Verhaal van de heldin en die de helende kracht van verhalen zelf willen ervaren en willen toepassen in hun coachingspraktijk.

Dag 1 – 22 maart
Tijdens de eerste dag maken we kennis met het model Verhaal van de heldin aan de hand van inspirerende fragmenten uit boeken en films. Na deze dag heb je kennis en inspiratie geput uit verhalen, waarmee je je eigen leven, zowel de ups als de downs, vanuit een nieuw, verhelderend perspectief kunt bekijken wat troost, moed en vertrouwen geeft en houvast biedt. Ook heb je ervaren hoe het ontdekken en delen van persoonlijke verhalen je verbindt met jeHet verhaal van de heldin cirkelklein eigen bron en met anderen.
Inhoud:

  • Verhaal als metafoor (verhaalstructuur en archetypen)
  • Eerste akte van het verhaal (slapen en ontwaken – innerlijke angsten en verlangens).
  • Tweede akte van het verhaal (op avontuur met vallen en opstaan – de buitenwereld)
  • Derde akte van het verhaal (van de put naar de bron – persoonlijke transformatie)

Dag 2 – 29 maart
Na de kennismaking met het model staat de tweede studiedag in het teken van het toepassen van het model Verhaal van de heldin in je eigen coachingspraktijk.

Je krijgt verschillende creatieve werkvormen aangereikt, passend bij de episodes van het verhaal (levensfases) en gaat naar huis met een kant-en-klaar coachingspakket bestaande uit:foto coachingspakketklein

  • Vijf exemplaren van het boek In de voetsporen van de heldin,
  • een handleiding voor coaches,
  • een aantrekkelijke powerpoint presentatie en
  • een setje verhaalkaarten (deze kaarten zijn niet los te verkrijgen)

Wanneer: Donderdag 22 maart en 29 maart 2018, van 10.00 tot 16.30 uur
Waar: Amersfoort (nabij Centraal Station)
Kosten: 450,00 euro (excl. btw)
Docent: Edith de Wit, tel: 06-22968290

Aanmelden voor deze studiedagen kan via het onderstaande formulier.
Je ontvangt dan z.s.m. een bevestiging van je aanmelding en details over deze twee dagen.

Inschrijfformulier

Inschrijfformulier

Sending