Episode 6: het pad der proeven

Sneeuwwitje in het bosNadat de heldin over de drempel is gestapt, haar veilige (en benauwende!) torentje uit, is er geen weg meer terug. Veel sprookjes beginnen met de zin: aan de rand van het bos leefde eens…..

Het bos is de plek waar het bekende ophoudt en waar het onbekende rondwaart. Elfen, dwergen, heksen en niet te vergeten wolven. Het is een plek van verwondering, zonder paden, waar je kunt dwalen en verdwalen. Het bos is ondoordringbaar en is mysterieus, er kan van alles gebeuren. De nieuwe wereld kan eerst angstaanjagend lijken, maar uiteindelijk is er juist hulp te vinden, zoals in het verhaal van Sneeuwwitje.

textgram_1499523502

Talenten en vaardigheden die de heldin nog niet tot ontwikkeling heeft kunnen brengen, krijgen nu de kans om te groeien. In episode zes ontmoet de heldin ook haar ‘andere helft’ – van haar vrouwelijke wereld komt ze in aanraking met de mannelijke. Soms is deze prins meteen herkenbaar, een en al mannelijke schoonheid, rijk en succesvol…maar in andere verhalen ontmoet de heldin haar counterpart in een veel woestere gedaante; een wolf, een beer, of zelfs een pad. Pas als de heldin dit beest weet te temmen ondergaat deze een gedaanteverwisseling en kunnen ze echt samen zijn.

 het pad der proeven in je eigen leven

  • Wanneer heb jij je in een onbekende wereld moeten bewijzen?
  • Hoe vaak ben je verhuisd en hoe voelde je je bij iedere verhuizing?
  • Welk gevoel overheerste toen je deze wereld binnenstapte? Angst, opwinding?
  • Wanneer heb jij voor het laatst iets heel nieuws geprobeerd?