Episode 7: verloving met de prins

Het orkest begint een wals te spelen, de prins loopt door de volle zaal, zijn passen doelgericht, zijn ogen alleen op haar gericht…en dan danst Assepoester in zijn armen. Iedereen kijkt naar haar vol bewondering, wie is toch die mooie dame?

In de spotlights

In deze episode van het verhaal oogst de heldin bewondering, zij heeft belangrijke hindernissen overwonnen met behulp van haar mentor en weet zich staande te houden in de nieuwe wereld. En dat niet alleen ze is succesvol en plukt de vruchten van haar inspanningen. Dit is het moment dat ze in de schijnwerpers mag genieten!  Het onderstaande fragment is denk ik het bekendste (en ook meest zoetsappige…) voorbeeld van deze episode.

Waar staat de prins eigenlijk voor?

De prins staat niet alleen voor het mannelijke, maar ook voor de buitenwereld. In je eigen leven omvat deze episode datgene wat je tot stand hebt gebracht in de buitenwereld. Bijvoorbeeld een fijne relatie, kinderen, een leuke baan, fijne vriendschappen, een prettig huis etc. Je hebt daar moeite voor moeten doen en bent daar ook voor beloond. Ben je in die tijd dat je naar buiten toe gericht bent geweest trouw gebleven aan je zelf?  Aan je eigen innerlijke verlangens en drijfveren? Het is soms moeilijk om die niet uit het oog te verliezen. Dat ondervindt ook de heldin in de volgende episode van het verhaal. Want de verloving met de prins is nog geen slotakkoord, dus laten we niet te vroeg juichen!

de prins In je eigen leven

  • Wanneer voelde jij je heel erg gewaardeerd?
  • Herinner je je nog wanneer je voor het laatst een welverdiend applaus hebt ontvangen?
  • Waar ben je echt trots op?