Over mij

over EdithER WAS EENS EEN MEISJE…HOE MIJN LIEFDE VOOR VERHALEN BEGON

Ik was ongeveer 7 jaar, thuis hadden we nog geen kleurentelevisie maar op school was er een filmkelder. Een kleine donkere pijpenla met links en rechts stoeltjes netjes in het gelid. Door twee kantelraampjes kon er een beetje zonlicht en lucht naar binnen kruipen. Normaal keken we er naar educatieve dia’s over dieren en planten in Nederland, maar die ene keer niet. Die ene keer gingen we op een verre reis met een meisje Dororothy en haar hondje Toto.  En in het verre land Oz ontmoetten we een heks. Een heks met rood-wit-gestreepte kousen en rode schoenen. Ik was betoverd…

Nu, vele jaren later, ben ik nog steeds in de ban van verhalen. Ik houd van de magie, de dramatiek en de humor waarop verhalen ons trakteren. Maar bovenal put ik uit verhalen om het gewone leven te verhelderen, er betekenis aan te geven en om mezelf met anderen te verbinden door onze verhalen te delen.

Mijn motto is: je bent de hoofdpersoon van je eigen levensverhaal, of je je er nu wel of niet bewust van bent: je bent een heldin met toverkracht en je kunt je eigen verhaal steeds opnieuw creëren. 

PS:  De film die ik zag, dat was natuurlijk de Wizard of Oz, en dan de versie met Judy Garland.. mierzoet maar ja, ik was ook nog maar zeven. Wie het verhaal kent, weet wat Dorothy ontdekt voorbij de regenboog.