blog

nest met tekst


‘s Ochtends vroeg word ik gewekt door het drukke gekwetter van de vogels in mijn buurtje. Allemaal zijn ze druk bezig om een nest te bouwen waarin ze straks veilig hun eieren kunnen leggen. Ze creëren letterlijk ruimte voor iets nieuws. het broedseizoen is bijna begonnen. Een periode die start met drukte en dan overgaat in…stilzitten en wachten. Geduld, geduld, geduld.

Geduld en vertrouwen 
Geduld is een schone zaak, maar geen gemakkelijke. Soms wil je sneller, verder, zie je een doel voor je dat zo prachtig is dat je niet wilt wachten om het te bereiken. Het hebben van een doel maakt het anderzijds ook weer gemakkelijker om te wachten, je weet in ieder geval waarop je wacht. Geduld oefenen zonder doel is nog veel lastiger. Het broeden op iets zonder te weten wat er uiteindelijk geboren gaat worden – of er sowieso iets uit het ei komt – vraagt naast geduld om blind vertrouwen, vertrouwen op de creatieve stroom van het leven.

Ruimte maken voor een nieuwe geboorte
In de winter gaat die stroom van creativiteit tijdelijk ondergronds, de aarde in. Ook in ons eigen leven zijn er periodes waarin de creativiteit trager, stroperiger is, dat hoort erbij. Maar die stille periodes dragen altijd al het zaadje voor de nieuwe bloei. Soms is de creatieve stroom geblokkeerd, is het zuurstofrijke water vervuild geraakt en is het tijd voor een grote schoonmaak zodat alles weer vrijelijk kan gaan stromen. Dan moet je niet langer wachten en geduld hebben, maar in actie komen. De grote schoonmaak beginnen. Oude zooi weggooien, zodat er ruimte komt voor de nieuwe geboorte.

afbeelding werkboekcontour

In het gratis werkboek behorend bij mijn boek In de voetsporen van de heldin vind je tips en tools om ruimte te maken voor een nieuwe geboorte (met name in de eerste 3 episodes)

-> WERKBOEK AANVRAGEN

let’s create something beautiful!

Hoe staat het met jouw creatieve leven? Is er iets dat erop wacht om door jou in de wereld gezet te worden: een kunstwerk, een idee, nieuw inzicht, jouw verhaal? Blijf rustig broeden en als je voelt dat het tijd is en je hebt wat hulp nodig bij de geboorte van je verhaal. Weet me dan te vinden. In één of meerdere storysessies gaan we samen aan de slag om jouw unieke verhaal op het spoor te komen en om er woorden aan te geven. Dit heeft al vaak geleid tot prachtige co-creaties.  -> CONTACT

Ik wens je een mooi broedseizoen (vol geduld en vertrouwen).
GROET,

handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.