Shit stories

WAT MAAKT EEN GOED VERHAAL? DE EERSTE REGEL? DE GELOOFWAARDIGHEID VAN DE PERSONAGES? EEN HAPPY ENDING? Voor mij is de belangrijkste voorwaarde voor een goed verhaal de aanwezigheid van een flinke portie ellende, tegenslag en obstakels. De held of heldin moet risico’s nemen, ze wordt met uitdagingen geconfronteerd, moet zich staande zien te houden en gaat regelmatig op haar snufferd. Het mag allemaal niet te gemakkelijk gaan, ze moet lef tonen!

Deze shit in verhalen helpt ons om te zien dat ellende in het leven niets uitzonderlijks is, maar een onvermijdelijk onderdeel van het leven vormt. Of om met de woorden van Forrest Gump te spreken: ‘(Sh)it happens.’ Een enorme open deur zul je misschien denken en daar shit storiesheb je gelijk in. Maar hoe vaak vinden we het niet normaal dat alles ‘z’n gangetje gaat’, dat ‘het lekker loopt.’ En hoe vervelend en oneerlijk beschouwen we de situaties waarin het tegenzit? De keren dat we niet winnen maar verliezen.

Het leven is een feestje, zeker, maar soms ook een regelrechte horrorshow. Dat te weten, maakt feestjes vieren nog fijner en helpt om tegenslagen beter te incasseren, op te staan als je gestruikeld bent en verder te gaan met het volgende hoofdstuk.

Luisteren naar de shit stories van anderen leert je om met mildheid naar je eigen flaters en teleurstellingen te kijken. Wil je dat zelf ervaren? Op 21 juni a.s. is er een Fuckup night in KadeCafé aan het Eemplein in Amersfoort. Ook in andere steden worden deze Fuckup nights georganiseerd. Weten waar? https://fuckupnights.com/cities/

OP VERHAAL KOMEN IN JE EIGEN LEVEN:

  • Wanneer zat jij op een donkere bladzijde in je levensverhaal?
  • Welke nieuwe inzichten heeft deze moeilijke episode je opgeleverd?

in de voetsporen van de heldinboekcoverschuingroot

In mijn boek lees je de fictieve en waargebeurde verhalen van heldinnen en krijg je, met behulp van oefeningen, nieuwe inzichten in je eigen levensverhaal.

>> BOEK BESTELLEN