you never bike alone!

Ik hou van beweging, ben altijd nieuwsgierig naar wat verderop, daar om de hoek te beleven is. Een verkenner op zoek naar nieuwe avonturen. Vaak doe ik dat vanachter mijn pc of in mijn favoriete stoel, de wereld is vol boeken, wijsheid en schoonheid, die ik nooit allemaal in een leven zal kunnen ontdekken. De afgelopen weken ben ik echter echt, fysiek, op avontuur gegaan. Samen met mijn zoon stapte ik in Leusden op de fiets, ons doel: in 10 dagen naar Parijs fietsen. Waarom? Daarom!

Met kampeerspullen en voldoende ondergoed begonnen wij onze survival. Wij verlieten onze comfortzone en gingen ‘into the woods’ en zoals je weet kan er in het bos van alles gebeuren…meestal enge dingen.

In tien dagen doorkruisten we Nederland, de Ardennen en Noord-Frankrijk en …. ik ben geen enkele enge wolf of draak tegengekomen. Wel blaffende honden op verlaten boerenerven en een enkele gesjeesde buschauffeur, maar verder? Een en al vriendelijke behulpzaamheid.

Het jongetje dat ons zijn emmertje leende, zodat we langs de kant van de weg het gat in mijn band konden opsporen.

De vrolijke kunstenaar die met mij het hele rijtje buurmannen afliep op zoek naar solution (van die ouderwetse lijm om je band mee te plakken, die van mij was ingedroogd..)

Fietser Paul uit Valkenswaard, die uiteindelijk het verlossende tubetje uit zijn tas toverde en meteen maar even mijn band plakte.

Annemarije uit Nijmegen die ons na een loodzware en snikhete dag in de Ardennen blij maakte met een fles mineraalwater en pak beschuit voor de volgende dag.

Het echtpaar uit Hazerswoude dat onze gps en mobieltjes voor ons oplaadde (zelf had ik niet de juiste stekkerdoos bij me…)

en de verschillende medekampeerders die ons hun hamer leenden (die had ik bewust niet meegenomen, veel te zwaar!)

De herinnering aan al deze lieve mensen blijft langer hangen dan mijn zadelpijn en verbrandde oren. You never bike alone!

Notre Dame Parijs